Matchens lirare Guddarp: Carl-Johan Arvidsson
Linus Strömgren, Julien Linda, William Nilsbeck
Martin Hedvåg, Johan Brorsson
Avb: Sam Dada, Joel Lööf, Hannes Törnqvist, Billy Svenske, Herman Schmidt, Samuel Eliasson (mv)

Skön derbyseger!
Runt 200 personer hade tagit sig till Skogsängen i den varma sommarkvällen för att se derbyt mellan Torpa och Guddarp. Det blev inget skönspel utan kamp i 90 minuter med heta känslor.
Det blev en väldigt avvaktande inledning där båda lagen kände på varandra och inte ville släppa till något. Guddarp hade lite mer boll första kvarten men kom sällan in i vårt straffområde. Torpa blev allt bättre men vi fick ändå vänta till 24.e minuten på första målchansen. Johan Brorsson hade ett fint inspel som så när William Nilsbeck petat in. Vi började hitta in bakom Guddarps backlinje och det var nära flera gånger att våra forwards skulle rinna igenom. I 34:e minuten föll ledningsmålet. Martin Hedvåg fick till ett perfekt pass från egen planhalva och helt ren kunde Johan Brorsson lobba in bollen över en utrusande målvakt. Ett vackert mål och en välförtjänt ledning. Johan hade även ett bra skott som smet utanför innan halvleken var till ända. Mycket kamp och få chanser präglade första halvleken.
Vi förväntade oss en offensiv från Guddarps sida i andra halvlek men vi spelade stabilt och släppte inte till något. Det var i stället hemmalaget som förde matchen och gick för ett avgörande mål. William hade ett farligt skott från kanten i 52:a och Martin sköt över från bra läge i 59:e minuten. Spelet blev allt tuffare och det delades ut en hel del varningar. GIF ville ha straff när Sedin gjorde en fin brytning i 80:e och man blev riktigt sura när hemmalaget fick straff i 84 minuten. Johan Brorsson sköt ett skott som tog på en hand och domaren pekade på punkten. Johan tog själv straffen men tyvärr drog han den stenhårt i ribban! TIF hade bra kontroll på matchen men 1-0 är ändå skört och GIF hade en farlig kontring i slutet som mynnade ut i en frispark som gick i muren. Ett tröttkört Guddarp var riktigt griniga på slutet och fick en spelare och sin tränare utvisade. Även Torpa tog ett par onödiga varningar men domaren gjorde ändå en bra insats när han försökte lugna ner två hetsiga lag. Hemmalaget vinner rättvist där vi har ett bättre försvarsspel och är farligare framåt än Guddarp. Vår trebackslinje med Fredrik Sedin, Axel Palm och Ludvig Karlsson var åter svårforcerad och fyra insläppta mål på åtta matcher är ett fint facit. På mitten är Johan Palm grym i defensiven. Framåt skapar vi en hel del men fina löpningar från William, Johan, Martin och Linus sida. Vi är starka i omställningsspelet och åter avgör vi på en snabb kontring. Att vinna ett derby känns alltid bra och vi ser fram mot en tidig seriefinal när vi gästar Västboås den 14:e.